Passa al contingut principal

Sí a uns pressupostos socials i amb la marca d’ERC

El títol del post resumeix el per què ERC-AM de Torelló ha votat favorablement els pressupostos de Torelló.

La nostra manera de fer oposició és responsable, sense fer lectures partidistes per justificar un vot prefixat, escollit abans de saber què se’ns pregunta.

Com vaig dir en el debat pressupostari del ple de gener, aquest SÍ ens dóna més credibilitat per quan hem dit NO a altres coses, com el cas dels pisos dotacionals, un no contra la seva ubicació, totalment inadequada per persones amb problemes de salut.

Demostra que ERC de Torelló no està situada en aquesta dita cultura del no.

Els nostres NO són raonats, com el SÍ a aquests pressupostos.

Sí senyor, un sí raonat i que ens el creiem, perquè el pressupost aprovat amb el nostre vot, juntament amb els Independents i el PSC, preveuen els eixos programàtics d’ERC: la piscina coberta, una demanda històrica d’ERC i del poble; la segona fase del centre de dia, objectiu irrenunciable d’ERC; la municipalització de la Blancaneus i la creació d’una nova llar d’infants pública, oportunitat que ens brinda la Conselleria d’Educació. També parlem d’una arrancada definitiva, preveient un model propi, del Museu de la Torneria, que s’havia convertit en un forat que no s’omplia, per molts diners que s’hi destinés, ara, però, caldrà pensar molt bé quin model de gestió i manteniment hi apliquem, Torelló no té gaire tradició en planificar correctament la gestió dels grans equipaments.

Però a més d’aquestes grans inversions, també trobem que el caire social del pressupost és important, l’assistencial també. També les partides que han de donar resposta a les deficiències en el dia a dia, en els aspectes “de ran de terra”: les voreres, el ferm de les calçades, els parcs i jardins (no cal que els jardins siguin els d’Aranjuez, sinó uns jardins de qualitat, que no faci que els torellonencs marxin a trobar-ne). Totes aquestes demandes sembla que han estat escoltades per l’equip de govern, les hem repetit molt sovint. Molts: l’estat dels jardins, la manca de jocs infantils, l’estat de les voreres, els carrers tallats per sorpresa... Que Torelló és molt bonic des del Meteosat, però cal que ho sigui des d’aquí baix.

Però que votem que sí no vol dir que no tinguem diferències amb l’equip de govern. Hi ha molts aspectes que ens diferencien, com les prioritats nostres que resten total o parcialment desateses: la zona esportiva que està en un estat deplorable; Ràdio Ona víctima d’una desídia asfixiant per la mateixa ràdio i els seus treballadors, en són dos exemples.

També ens distancien uns pressupostos letàrgics en cultura, no veiem cap projecte cultural, quin és el model cultural de Torelló que té la regidora Bardolet?

També discrepem amb Joventut, que si traiem l’aportació en el Pla d’igualtat Home-Dona i la gestió de la Carpa, temes que són importants, però no propis de la regidoria de Joventut, el pressupost és curt i sense preveure polítiques d’emancipació ambicioses.

Però també cal ressaltar les formes. Les formes és el que separa més els socialistes d’ERC. A l’hora d’aplicar un pressupost hi té a veure molt les formes i la filosofia: participativa o dirigista, dialogant o unilateral, des de principis socials o de mercat, nacionals o anacionals. Alguns d’aquests aspectes són compartits amb d’altres grups, d’altres ens distancien.

La unilateralitat dels socialistes, més una política participativa de façana, que amaga una política dirigista, fa que la distància entre l’equip de Franch i el nostre grup sigui important.

Podríem començar per parlar dels pressupostos abans de decidir-ho tot, ara som uns informats passius i volem ser-ne uns d’actius, poder dir la nostra abans que tot estigui tancat.

Però potser és massa tard, ja que aquests pressupostos són els últims pressupostos d’aquesta legislatura, amb inversions que afecten el 2006 també el 2007, on trobem, pel maig, les properes eleccions municipals.

[@more@]

Comentaris

  1. Hola Jordi (giqui ;-))!
    M'ha agradat veure entre tanta palla a osona.com alguna notícia bona, com l'estrena d'aquest bloc. Fins avui no he pogut fer-hi una bona ullada però m'ha agradat molt. Per aquí va tot molt bé, fent amics sandinistes i seguint d'apropet les eleccions una mica més avall — Bravo Evo!.
    Fa molts dies que no escric, i no per falta de ganes, i és que tinc mooooolta feina i tot i ser només principi de curs ja estic a punt de demanar baixa per depressió hehehehe No, tot bé, els nens són quasi-sempre encantadors. Ja t'explicaré més cosetes per mail quan tingui un forat.
    salut i petons!
    m

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda