Passa al contingut principal

Ni França ni Espanya, Raimon Domenech!!

Petards i més petards. Primer creia que eren membres de la marea roja local, però no, els petards de Torelló (i Vic i Cardedeu, i segurament a més llocs) eren a per celebrar la porteria perforada d’Iker Casillas.

A mi, sincerament, se’m fa molt difícil escollir entre l’equip del Regne d’Espanya o el de la República Francesa. Diuen que la primera és la monarquia més republicana i la segona la república més monàrquica. Tant se val.

A mi m’agradaria poder animar la selecció catalana, la meva. Sempre que es classifiqués és clar. Però això no és possible. Per què? Bàsicament per la oposició frontal de la “España una y no 51!”. A la Catalunya Nord, aquesta porció del meu país arrancada ja fa més de 300 anys després de la derrota en la guerra de separació que va suposar la Guerra dels Segadors, no sé si hi ha gaire consens a favor de les seleccions esportives nacionals catalanes. Amb el rugby, l’aportació dels rosellonesos seria molt gratificant. Però entenc que el gran aspirador de poder que és París tampoc s’hi posaria gaire bé. Podríem dir que faria servir l’habitual virulència amb què tracta la diversitat nacional a la república.

Així que la meva oposició esportiva i nacional a Espanya i França és evident i justificat per les ànsies uniformadors dels dos estats, un més subtil, el del café para todos provincià de Madrid, i l’altre pel boc gros, amb el jacobinisme (la vessant nacional, no la social) institucionalitzat.

A favor de qui anar? Quin problema... Però bé, he trobat una drecera per on escapar-me: Raimon Domènech (Raymond pels francesos). Aquest fill d’exiliats republicans catalans (i catalanistes) que afirmava la seva catalanitat quan el titllaven d’espanyol al seu barri. Aquest home que té un cosí a Rubí que s’atreveix a dir per ràdio que desitja la victòria de França per davant de la obligatòriament seva. Aquest home criticat per francesos abans i durant el mundial i per espanyols abans i durant el partit. Raimon Domènech, l’únic català que ha mostrat la seva condició nacional sense vergonya. Com que ni Xavi ni Puyol (tiburón!) ni Cesc (o Sex) ni Luis García ho han fet, doncs ni França ni Espanya, Raimon Domènech!!

PS: això només val pel partit d'ahir, eh!? ara "Davai Ucrania!"

[@more@]

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda