Passa al contingut principal

El vot útil és ERC

En les eleccions es parla de vot útil, d'aquell quin t'assegura que permeti fer les polítiques que el votant busca i que potser no és el del partit preferit en primera instància de l'elector.
Montilla diu que el vot útil progressista és el dels socialistes, el dels fets i no les paraules, el de les polítiques socials per davant les "cabòries nacionalistes".
Mas diu que Convergència és la casa comuna del catalanisme, que el vot útil catalanista és el de Convergència, l'únic partit que pot permetre que el president català sigui d'estricte obediència catalana.
Però, com la Lluna, hi ha una part oculta. Segons Montilla, el vot útil progressista ha d'anar lligat a un PSOE que no s'acaba de desenganxar del centralisme i que abans de fer cap passa mira de reüll si la Moncloa hi dóna el vist-i-plau. Ep! i si cal, la Moncloa pacta amb l'oposició de dretes catalana a canvi de pactes a Madrid.
I Mas ens vol fer amnèsics a tots i ens vol fer oblidar que l'obediència estrictament catalana de Convergència es materialitzà amb el pacte de la Moncloa per retallar l'estatut a canvi de poder. Com diu el DVD de Madí, "el preu del poder és un país", Convergència va posar damunt la taula el benestar i el progrés de Catalunya a canvi de poder.
Però i què passa amb qui vol una política progressista i en clau nacional, serveix el vot útil de Montilla i Mas o Mas i Montilla ( monta tanto, tanto monta)? la resposta és clara: no.
Qui té les mans lliure per governar a favor d'un programa social i nacional és ERC.
Ni el candidat que mira de reüll a Madrid, ni el candidat del xec social. El candidat de progrés i nacional és Carod-Rovira, el partit és ERC.
[@more@]

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda