Passa al contingut principal

El Periódico de la Catalunya Borbònica

 “(...)estrènyer els llaços entre qui representa el futur de la institució monàrquica i una societat, la catalana, que mira amb simpatia la família reial per la seva contribució a la consolidació de la democràcia a Espanya i a l'impuls de l’autogovern a Catalunya, que ha assolit cotes desconegudes en la nostra història”.

Això és el que provoca una visita de l’hereu dels Borbons espanyols a la redacció de El Periódico. Aquest fragment és extret de l’editorial d’avui. Sembla que el germà Nadal periodista ha esdevingut un monàrquic de pro. Potser vol fer mèrits per fer el salt a La Vanguàrdia?

Com a membre del “sector republicà i independentista, però d'irreprotxable actitud democràtica” (i és que no és normal ser republicà i independentista i ser democràtic?), tal com diu, també, l’editorial del diari barceloní, hi ha una cosa que m’alegra i una altra que m’indigna.M’alegra que s’argumenti amb falsetats les bondats de la monarquia espanyola, això demostra el seu poc fonament.

Parlar que la societat catalana mira amb simpatia a la família reial per haver consolidat la democràcia em sembla un tòpic a l’estil “futbol es futbol”, perquè el Borbons no s’han atrevit a fer una cosa que si que va fer un demòcrata com Pinochet: un referèndum per validar-se, que, per cert, va perdre. Però parlar que la monarquia ha impulsat l’autogovern em sembla una broma i si continuem amb les “cotes desconegudes en la nostra història”, llavors ho trobo una aberració.I aquesta aberració, que d’un cop de teclat esborra la història catalana d’abans de Felip V, quan Catalunya havia estat independent en forma de Comtat de Barcelona i que després es va confederar dins la Corona d’Aragó que més tard es va confederar amb la de Castella, ve després d’uns dies d’aferrissada defensa de la memòria històrica per part del rotatiu. I això és indignant.

Ja he escrit que la memòria històrica va més enllà de la Guerra Civil i la dictadura de Franco. Però el que fa El Periódico és manipular la història per defensar una institució tant poc democràtica (trenca el principi d’igualtat de dret en la ciutadania) i arcaica com la monarquia.

El Periódico de Nadal vol ser establishment, vol ser La Vanguardia del PSC, monàrquica i submisa.

[@more@]

Comentaris

  1. Jordi,
    Dubtabes que el Periòdico vol ser això que dius? Cal que vingui el rei dels espanyols per fer la descoberta?
    A mi, més que el Periòdico, em preocupan d'altres. Que ben bé no sé per on agafar-los. Això no em passa amb el Periòdico, per exemple.

    ResponElimina
  2. La monarquia és la representació de l'estat i no haurien de poder visitar-nos sense que, amb el tó adequat, els hi fessim arribar els greuges que pateix la societat catalana.
    Fins aviat,
    Marc
    www.catalunyafastforward.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Fins ara no t'havies assabentat de quin peu calça el Periódico, doncs ja podem plegar!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda