Passa al contingut principal

Què és necessari per què el mal triomfi?

La comarca d'Osona és notícia els diaris catalans per una cosa ben trista, l'ofensiva d'Anglada en contra de l'ús de la burca (!) i dels vels.
El senyor Anglada que viu i s'alimenta del conflicte que ell mateix alimenta per engreixar-se electoralment, esgrimeix raons de seguretat per atacar qui porta burca o un vel que tapi la cara, que aquests són explicitats en la moció com els immigrants.
Primer de tot, no crec que ningú de Vic ni de la comarca hagi vist cap dona usant vels que tapin la cara ni molt menys burques, aquell enginy que anul·la físicament la dona per anul.lar-la socialment.
I també, com diu encertadament el portaveu republicà Josep Maria Font, a El Periódico, si és per seguretat, per què prohibir qui porta vel però no qui porta casc o bufanda?
Sabent qui és Anglada i quin partit hi ha al darrera no hem d'anar gaire lluny per arribar a la conclusió que no és més que un nou foc que vol encendre irresponsablement per trobar vots fruit de la por que ell mateix alimenta.
El plantejament polític de la Plataforma x Catalunya (PxC) és pervers, viu de la por i on no hi és la crea. Segueix la filosofia de quan pitjor millor, no l'importa el benestar de les persones sinó el seu interès personal, perquè el seu projecte polític és personalista, cabdillista, fruit de la font política d'on veu i que ningú pot negar que és el de l'ultradreta espanyola, amb carnet per demostrar-ho.
La immigració és un fenomen que inquieta a la societat catalana, perquè no es pot controlar. Ni en una illa com la Gran Bretanya no es pot controlar, ni en un país tant policial com els EE.UU. tampoc. La immigració la controla l'economia, els immigrants fugen de les economies magres i van on hi ha treball, sovint ocupant llocs de treball que els autòctons no volen ocupar.
I què han de fer els partits polítics davant Anglada? A Vic l'alcalde s'hi ha recolzat massa acceptant vots claus per pressupostos o bé amb silencis que acaben essent còmplices.
Tampoc és de rebut escridassar-se en un ple com va fer el senyor Burgaya, malgrat les provocacions i el cinisme d'Anglada de titllar de nazi a algú que no és ell mateix, les formes s'han de mantenir des de les institucions, perquè del conflicte i del desordre se n'alimenta el cabdill de PxC.
És el silenci públic el necessari per afrontar la demagògia d'Anglada? segurament algunes persones creuran que aquest articles és un error, és donar importància a Anglada. Tinc molt present una frase del pensador irlandès Edmund Burke que diu: "L'únic que es necessita per què triomfi el mal és que la bona gent no faci res". 
Humilment, des d'aquesta tribuna, vull denunciar de la irresponsabilitat i perversió de la PxC, que no solucionarà ni vol solucionar les contradiccions que comporta el canvi del paisatge social per part de l'arribada de la immigració de països més pobres que el nostre i sovint de cultures distants.
Anglada vol instal.lar la cultura de la por a casa nostra, dinamitant els principis socials de casa nostra. Winston Churchill va dir que la diferència entre la URSS d'Stalin i la Gran Bretanya era que si truquen a les set del matí a casa d'un britànic, aquest pot estar segur que és el lleter i no la policia política que et ve a detenir. La cultura de la por erosiona els principis de les societats democràtiques.
El cabdill de la Plataforma vol que la por s'apoderi dels ciutadans i que quan veiem algú amb la pell més fosca o amb un accent estrany veiem un delinqüent. La nostra por el fa més fort, la seva força ens fa a tots més dèbils. 
I els partits democràtics el que hem de fer és treballar per enfortir l'estat del benestar perquè no deixi desemparat a ningú, gestionar la realitat i preveure els canvis que acompanya aquest segle XXI que ens ha fet entrar en el món en xarxa, global.
Davant la política de la por: estat del benestar, igualtat de drets i igualtat de deures.
La bona gent d'aquest país no ens podem permetre no fer res.
Publicat a Més La Marxa
[@more@]

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda