Passa al contingut principal

Catalunya taurina?

 .
Sembla que el taurinisme (l'opinió que està a favor de la tortura fins a la mort d'un boví, davant centenars o milers de persones, a mans de paios disfressats amb malles i ple de detalls daurats i un amb una llança cavalcant un cavall) ha reviscolat. O això és el què un sent al llegir el tractament mediàtic de la "faena" d'un tal José Tomás a la Monumental.
Com a regidor impulsor que Torelló sigui vila antitaurina, entenc que la controvèrsia que creen les corrides a Barcelona, també vila antitaurina, a proposta d'ERC, ara a la opsició.
Diuen que 13.000 persones van omplir la Monumental per veure foradar, ferir, dessagnar i travessar amb una espasa un boví. Diuen que la majoria turistes. Està bé això de ser la capital de la flamenca, el barret de mexicà i de l'arena bruta de sang de boví, enmig d'olés...
Diuen que milers de persones estaven a fora manifestant-se en contra de la tortura. La policia restrictiva diu que 2.500, els organitzadors 5.000. Van haver-hi insults. Hi van haver visques a España (amb enya castellana) i salutacions feixistes.
Em deprimeix que en el meu país es practiqui una salvatjada com la de la tortura dels animals per oci. Segurament hem de plantejar-nos les condicions dels animals que sacrifiquem per menjar. Però la tortura per oci, té un grau de crueltat que un servidor no pot acceptar i que repudia. Crec que les curses de braus s'han de prohibir, tal com s'han prohibit les lluites de galls o de gossos. En Joan Barril es declara antitaurí, sense reconèixer drets als animals, però es mostra contrari a la prohibició de la fiesta, diu que l'administració (l'Estat només administra?) no ha de prohibir el què l'educació no ha aconseguit eradicar. Jo crec que l'Estat ha d'ésser proactiu. I si més no, coherent. I si no permetem apedregar un gos en públic (ni en privat), perquè hem de permetre foradar i matar lentament un boví?
N'hi ha que diuen que tot això del toreig és art. Deixaríem que en nom de l'art algú tirés un conill en àcid per plasmar la descomposició de la carn?
Diuen que és cultura. La submissió femenina també era un fet cultural. Tirar cabres des de campanars també era una expressió cultural popular.
Hi ha molts raonaments per ser antitaurí. Alguns molt ven expressats. En podeu llegir uns quants a continuació:
Editorial de El Periódico: "Per què l'excepció dels toros?"
Article de Joan Barril: "Aplaudiments i xiulets"
i un apunt meu: "Catalunya antitaurina".
[@more@]

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda