Passa al contingut principal

De l'infantilisme nacional i la maduresa de Catalunya

Aquest 11 de Setembre es celebrarà en un ambient bastant mogut.

El sobiranisme  està injectant-se en el catalanisme, expandint-se amb força en la base d’aquest, en la societat. De moment, les elits es mantenen majoritàriament en l’autonomisme, en el federalisme o en el simple regionalisme ja caduc.

Aquesta dosi sacseja el país i desencaixa les peces anquilosades del staus quo del país, dels esperits sociovergents, conservadors de dreta i conservadors d’esquerra.

Les portades dels diaris d’esperit sociovergents ens han inundat de portades de la reformulació del catalanisme immobilista de Mas. El salt autodeterminista de Carod ha estat bastant amagant o escarnit.

Hi ha qui ha perdut els papers perquè la seva opció d’Acció Catalana i de negar el dret a la llibertat nacional catalana, proclamant l’occit portuguès en un futur espanyolíssim. Enric Juliana: un iberista amb urticària independentista (catalana).

En Joan Barril és un periodista de la bona vida, més quan l’esquerra mana. Açot irònic i mordaç de Pujol (llegiu “Un submarí a les tovalles”, sisplau!), ha escrit un article interessant, sobre el sobiranisme que viu la societat catalana.

Després de definir la Diada com una jornada de ràbia,  i que aquesta ràbia ara fa créixer el sobiranisme: “Espanya ens maltracta, independència!”. Al final, però, fa una afirmació que m’ha fet rumiar:L’ independentisme és la malaltia infantil d'una incapacitat: la de crear poders econòmics, culturals i associatius potents que irradiïn la seva influència sobre Espanya i sobre el món”. Apa, fot-li!

Jo crec que l’ independentisme és la joventut d’una nació que vol esdevenir madura, emancipada, Catalunya madura serà lliure. L’ independentisme és qui busca ser lliure i crear poders econòmics, cultural i associatius potents que irradiïn la seva influència sobre el món, inclosa Espanya, en tant que part del món (i molt propera). El que és infantil és voler fer tot això vivint a casa el papà Estat Espanyol, que a sobre ens maltracta. I el maltracta, senyor Barril, no és una dèria independentista, és l’acció de les estructures estatals del Regne d’Espanya, des de l’estatut a RENFE passant per l’espoli fiscal.

Si fos més agosarat li diria al senyor Barril que maduri i superi l’ infantilisme del federalisme. Però no li diré, perquè la infantesa és molt còmode.

PS: és de justícia esmentar també aquesta frase del Barril: Demà serà el dia de la ràbia i se'ns dirà als ciutadans sense recursos que odiem tot allò que representa Espanya. Però no se'ns dirà que una bona part de la humiliació permanent ve de poders econòmics catalans que fa temps que han renunciat al seu paper de lideratge nacional”.

ACTES DE L'11 DE SETEMBRE A LA VALL DEL GES

Algunts apunts a la Xarxa per llegir en la Diada:

Josep Maria Freixanet: Decidir és democràcia, decidir és llibertat

Enric Xicoy: 2014 és la solució

Pere Aragnès: 2014, referèndum, som-hi?

Daniel Mallén: Projectes sobiranistes a CDC

[@more@]

Comentaris

  1. Les portades dels diaris d’esperit sociovergents ens han inundat de portades de la reformulaciócheap jerseys del catalanisme immobilista de Mas. El salt autodeterminista de Carod ha estat bastant amagant o escarnit.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda