Passa al contingut principal

CiU: sobiranisme o sociovergencia / ERC: esquerra nacional o partit sobiranista únic

 En un apunt del bloc del Raül, podem llegir una comparació (maleïda!) entre la política basca i la catalana, arran de l'anunci del Lehendakari Ibarretxe de fer una consulta als bascos sobre (no de) l'autoderminació del poble basc comprès a la comunitat foral basca.
En Raül es pregunta si "Existeix una dreta independentista capaç de pactar un full de ruta semblant al basc?". Si la possible dreta independentista és CDC o UDC no crec que sigui el cas.
CiU té una tendència des del pacte Mas-ZP a l'establishment polític, al manteniment d'un oasi català putrefacte, en un país col·lapsat.
No és un secret que el pacte d'Entesa es va fer en temps record, en un acte de sobirania (qui ho haurà de dir...) del PSC de Montilla i en una aposta d'ERC per un govern d'esquerres en l'estratègia marcada de construïr una esquerra catalana hegemònica sobiranista. Aquesta premura a l'hora de pactar es va fer davant les ànsies de CiU de consumar el pacte amb el PSOE que havia de fer a Mas president d'un govern sociovergent.
I què vol dir la sociovergència? Vol dir desideologització de la política, o l'hoxímoron despolititzar la política. Congelar els programes polítics i gestionar el dia dia sense contingut, sense projecte de societat ni de nació.
La sociovergència congela el nacionalisme de CiU i la socialdemocràcia del PSC, però també el liberalisme i la democràciacristiana de CiU i l'autonomisme federalitzant del PSC. Congela les ideologies. No és un pacte nacional, és un pacte congelant.
Un dia es consumarà la sociovergència a nivell nacional, en alguns llocs on ERC es fa forta la reacció poruga i conservadora de CiU i PSC és la sociovergència, en d'altres llocs es veu a venir.
Davant aquesta hipòtesis ERC què ha de fer? ha de mantenir l'estratègia de construir l'esquerra nacional sobiranista? Si a l'altra banda no hi ha una dreta nacional sobiranista no aconseguirem res. El sociovergentisme de CiU aboca ERC a intentar l'assalt integral al nacionalisme, a intentar devorar CiU per ser un partit hegemònic nacional sobiranista.
ERC s'haurà de plantejar i replantejar la seva estratègia davant l'escenari que resti després de la decisió de CiU: sociovergentisme o sobiranisme.
ERC té la funció nacional de ser el braç polític del sobiranisme català, haurà de veure si serà més efectiva essent el partit hegemònic sobiranista o bé l'esquerra nacional sobiranista. Depèn de CDC i d'UDC.
[@more@]

Comentaris

  1. http://www.iloveonsale.com/Wholesale-special-occasion-dresses-prom-dresses_c2751 ,wholesale prom dresses
    http://www.iloveonsale.com/Wholesale-wedding-party-dresses-flower-girl-dresses_c2744 ,wholesale flower girl dresses

    ResponElimina
  2. I què vol dir la Tory Burch Shoes? Vol dir desideologització de la política, o l'hoxímoron despolititzar la política. Congelar els programes polítics i gestionar el dia dia sense contingut, sense projecte de societat ni de nació.

    ResponElimina
  3. http://www.chanelhandbagschina.com
    http://www.mbtshoes2.com

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda