Passa al contingut principal

Antitaurins a les eleccions. PACMA, partit electoral o grup de pressió?

El Partit Antitaurí Contra el Maltracte Animal (PACMA) es presentarà en les properes eleccions al Parlament.

Conec perfectament els caps de llista per Barcelona, el Manel (de facto es presenta per President a la Generalitat!), i per Girona, la Debby. Són bons amics, tinc l’orgull i la satisfacció d’haver col·laborat amb ells en trobades animalistes, humilment, i d’haver estat al seu costat en alguna concentració antitaurina, com la de Tarragona.

El PACMA, a Catalunya, ja s’havia presentat a les eleccions pel Senat, el candidat per Barcelona va ser el mateix Manel i el suplent fou l’Ivan.

Jo entenc el PACMA com a grup de pressió, no electoral, que aprofita els espais que es deixa als partits polítics quan les eleccions per fer arribar un missatge molt difícil de fer arribar. Com a bon missatge revolucionari (perquè ho és) és molt difícil de ser presents en els mass media.

L’estratègia de presentar-se a les eleccions al Senat, on hi ha un vot volàtil donat al vot minoritari, ja que tot està dat i beneït, a Barcelona segur que surten tres senadors socialistes i un convergent (o d’Unió). Si no vaig errat, a més d’aprofitar els espais electorals (encara que fos a altes hores de la matinada) el PACMA es va situar com el cinquè partit més votat a la circumscripció de Barcelona, per darrera l’Entesa, CiU, el PP i Els Verds. Jo que vaig quedar-me com a apoderat d’Esquerra (i del PACMA...) fins a ben entrada la mitjanit, recomptant els llençols electorals del senat, vaig sortir ben cofoi del col·legi electoral.

Però ara no entenc la candidatura, en un moment en què el país s’hi juga molt, després del procés estatutari, després d’una legislatura molt moguda, amb una legislatura que haurem de fer front a les segones i terceres retallades espanyoles a l’Estatut, a les ànsies censores de Convergència sobre l’obre de govern catalanista i d’esquerres. També seran unes eleccions importants per Esquerra, l’independentisme republicà, que sempre ha fet costat als plantejaments animalistes, no només de boca, com CiU, amb un realisme i gradualisme per fer factible les reformes legals.

Podem recordar quantes viles i ciutats catalanes s’han proclamat antitaurines, gràcies a ERC, Barcelona inclosa (així com Torelló, cosa que a alguns no els hi va fer gaire gràcia, mireu aquí).

No crec que valgui la raó que ningú els escoltava, ja no. Ja se us escolta, ja es va avançant, potser massa a poc a poc, però s’avança.

Que potser us emprenya que el PSC se us hagi rifat i que només els interessi que no feu casserolades (sorprenentment concorregudes) davant la seva seu? Segurament, però, per sort, no tot depèn del PSC en aquest país.

Hi ha molta gent que té sensibilitat (a diferent escala) sobre els drets dels animals, i tots sabem dins a quin electorat es mou bàsicament. Em costa imaginar lluitar electoralment amb el PACMA, malgrat els pocs vots que pugui tenir, no m’ho puc imaginar.

Aquest debat l’he tingut moltes vegades amb els amics antitaurins de Manlleu, millor poder influir en els partits parlamentaris que no competir-hi.

Millor un grup de pressió que un partit marginal (descrptiu, no pejoratiu), no? Qüestió d’eficàcia.

[@more@]

Comentaris

  1. Crec que moltes opinions parteixen de ments ofuscades i estúpides ?El Prat?, ¿el ????, el Pacma defen la vida, i partin de la vida i dels drets a la mateixa, neix la persona, neix un poble, ni paternalismes ni res de res, només avanç i progres humá avans que d´asfalt i pedre, un poble comença a ser historia i fer historia progresivament i intelectualment quand comença a tindre conciencia del seu entorn i dels essers que hi habitan. Pacma es la millor opcio per començar a avansar endevant i no pas caminar culs enrera amb els ulls tapats...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda