Passa al contingut principal

El conte decent i intel.ligent del Joan Saura i els set nans ecosocialistes

Una vegada hi havia un dirigent polític que es va seure davant del seu mirallet màgic i li va preguntar:

- Mirallet, mirallet, quina és l’esquerra més decent i intel·ligent?

I el mirall màgic no va respondre. L’amic Joan, que és així com s’anomenava el polític, hi tornà:

- Mirallet, mirallet, quina és l’esquerra més decent i intel·ligent?

I el mirall va continuar restant en silenci. L’amic Joan, fart del silenci i de la manca de resposta, va cridar als 7 nans ecosocialistes: la Camats, la jove promesa; el Bosch, el savi; el Miralles, el roig; l’Herrera, el bon jan, el Guillot, el savi bis; el Milà, el de l’helicòpter, i el Boada, el rondinaire.

- Amics nans ecosocialistes, quina és l’esquerra més decent i intel.ligent?

I els 7 nans van contestar a l’hora: “Iniciativa per Catalunya – Verds!!!”

L’amic Joan, tot cofoi, es va posar l’americana progre, es va ajustar la corbata pija de color verd poma i va pujar al bus de l’estatut per anar de vacances, però abans va anar a acomiadar-se dels seus indecents socis, els socialistes, que estaven servint begudes a la barra lliure del PSOE.

- Amics indecents i tontets del PSC, em quedaria a servir a la barra, però haig d’anar a l’aeorport a agafar un avió per anar-me’n de vacances amb la meva amiga i companya Imma.

Els socialistes no li van respondre, la veritat és que ni es van donar que estava allà.

L’amic Joan va tornar a pujar al bus, on també hi havia la Imma, la seva companya. Van arrencar participativament i van marxar tranquil·lament fins que es van trobar una manifestació de treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona que increpaven la companya Imma. L’amic Joan va fer drecera. Però va començar a ploure a bots i barrals i es va començar a inundar tot, no sap per què li va venir al cap: “Agència Catalana de l’Aigua, neteja de les lleres dels rius”, però com que no ho relacionava va oblidar aquesta idea passatgera i absurda.

El bus de l’estatut no va poder continuar. Així que l’amic Joan i l’Imma van baixar i van continuar a peu amb els camals dels pantalons arremangats.

Van quedar fets un desastre i van decidir anar a comprar roba a Gonzalo Comella, van tenir dificultats per arribar-hi, ja que hi havia una manifestació sobiranista al carrer, on, com no, hi havia els rucs i indecents dels sorollosos d’Esquerra Republicana de Catalunya, junt amb d’altres inútils que no volien un estatut retallat.

L’amic Joan i la Imma van comprar roba i van agafar un taxi per anar a l’aeroport, van arribar-hi però el van trobar col·lapsat, es veu que hi havia una vaga que algú en deia il·legal. Va mirar per una finestra i va veure treballadors fent vaga, va mirar cap a una altra banda i va veure treballadors volent anar de vacances. Com que els treballadors ja no el voten, va decidir només fer una roda de premsa per sortir a la tele, que s’agrada molt veure-s’hi.

Un cop ja estava gravat, la parella ecosocialista va agafar un jet i se’n va anar a Barajas a agafar un avió, que allà si que no estava col·lapsat i a més podria veure avions grans grans que viatgen per sobre els oceans grans grans i no només per Europa, com els de Barcelona. Això sí, abans van passar per la Moncloa a fer-se una foto amb el talante del ZP, aprofitant un descans de l’eterna sessió fotogràfica de l’Arturito Mas.

I quan estava estirat a la platja, prenent una pinya colada, va pensar per què el mirallet màgic no l’havia respost. Però la Imma el va fer tornar a la realitat:

- Vols pa amb tomàquet, Joan?

- Si el tomàquet té gust de tomàquet, sí

[@more@]

Comentaris

  1. Ai, ai, ai, aquests pijo-progres de saló... I no van passar per la seva casa (super-ecoloxista de debò) a la Cerdanya, de camí cap a la Moncloa??
    Per cert, voleu conèixer els 12 manaments del progres com el Joan Saura?? --> http://santcugat.blocat.com/post/3828/99339

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda