Passa al contingut principal

No som normals

Esperem que la cançó de l'enfadat, que gaire esdevé la cançó de l'enfadós, s'acabi aviat i que CiU accepti que haurà de romandre una legislatura més a l'oposició i que treballi per teixir possibles futures aliances amb qui cregui més convenient.
Tornen a insistir amb el front arrugat per una mala digestió que no és normal que uns independentistes enviïn a l'oposició un partit nacionalista, que no és normal que el partit més votat no tingui el president. Fins i tot diuen que no és normal que el partit més votat no tingui la presidència del Parlament, ara en mans d'Ernest Benach, d'ERC.
Normalitat: aquest és l'eix que toca ara. Però aquesta normalitat no tocava ("ara no toca" que deia Pujol) quan un partit nacionalista va preferir pactar amb Aznar (Aznar!!!) abans que amb un partit independentista. Però tampoc va tocar dir que no era normal que Heribert Barrera al 1981 fos president del parlament, malgrat ser de la cinquena força parlamentària, ni al 2003, quan CiU va votar a Benach com a president, clar, potser llavors era perquè convergents i republicans tenien converses obertes encara.
La normalitat d'aquest país la poso en entredit, per dir-ho suau. Perquè vivim amb l'anormalitat que el principal partit polític no sap que estem en un sistema parlamentari i es pensa que estem en un de presidencial. No som normals perquè resulta que la classe política hegemònica li falta temps per oblidar els interessos del país i pactar amb Madrid per interessos de partit. Tampoc som normals perquè resulta que som una nació de preàmbul perquè ho han decidit unes quantes persones, com diu l'estatut.
Tampoc som normals perquè hi ha un partit que pontifica què és el que han de fer la resta de partits i el què vol la gent (malgrat no els voti!).
No som normals perquè paguem i paguem i ens diuen insolidaris i ens empobrim. No som normals perquè la llengua del país és de segona. No som normals perquè tenim unes infraestructures que no s'adiuen al nostre potencial econòmic ni demogràfic.
No som normals, som catalans i ho volem continuar essent en una Espanya que ens nega amb més o menys delit des de fa tres segles. No som normals perquè hem sobreviscut.
I com que no som normals, però ho volem arribar a ser, ERC s'ha marcat l'objectiu de poder arribar ser l'esquerra hegemònica del país per caminar cap a la llibertat de Catalunya dins Europa. Som conscients que això és una tasca difícil. Tenim una ruta a seguir, pesi a qui pesi. Perquè volem ser normals.
Article publicat a Opinió Nacional i al Diari de Vic

[@more@]

Comentaris

  1. Recordant greuges anteriors entre CIU i ERC no s'avançarà mai, però si volem seguir sent la riota a Madrid i tota Espanya anem pel bon camí. Per cert al meu bloc he contestat breument el teu comentari. Gràcies.

    ResponElimina
  2. no, no som un país normal per que no som lliures. Aquest ha de ser el punt de partida, la resta de coses son petites. Que un partit com ESquerra ens posi un president com el Montilla, és un error estrategic greu, per esquerra i per Catalunya.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda