Passa al contingut principal

Inici del mandat 2007-2011 a Torelló. Ple de Constitució

 .
Acabo d'arribar del Ple on s'ha elegit l'alcalde de Torelló. Miquel Franch ha estat elegit amb els 7 vots del PSC, enfront dels 6 del convergent Lluís Bassas i els 3 que han anat a favor de la meva candidatura, d'Esquerra Republicana de Catalunya. La Montse Ayats s'ha abstingut, ja que ICV-CdG ha declinat presentar candidatura.
Clicant aquí podeu llegit el discurs que he fet per explicar el perquè la nostra opció ha estat mantenir-nos a la oposició i el perquè hem presentat candidatura pròpia.
Els últims dies abans d'arribar avui, sobretot després de decidir que ens manteníem a la oposició han estat intensos, sobretot en el món virtual dels anònim en fòrums d'internet. Molta carnassa barrejada amb bilis. Alguns comentaris, però tenien gràcia, diuen que cobro entre 3000 i 4000€, ara aniré a mirar la nòmina...
Hi ha en "Carles" que ha deixat un comentari en aquest post. Em pregunta què va passar en les assemblees d'Esquerra Torelló, si s'havia votat a favor de PSC o de CiU.
En alguns mitjans com Més La Marxa, El 9 Nou o osona.com (que en un moment donat va anar massa enllà inventant-se que havíem pactat amb el PSC, encara no han rectificat...) s'ha apuntat certa divisió en el sí d'Esquerra Torelló.
La veritat és que no hem arribat a votar cap decisió, ja que totes s'han pres per consens (podeu escoltar aquest audio de Ràdio Manlleu), després d'una debat obert. TOTA la militància i els simpatitzants que ha participat de les assemblees han pogut dir-hi la seva i tots han compartit les decisions preses. Esquerra som un partit plural, però on tots ens trobem en els principis ideològics d'Esquerra Republicana de Catalunya i en els interessos de Torelló. Ni friccions internes ni divisions, sinó que democràcia participativa i consens.
La decisió d'Esquerra no ha estat la de la por, sinó la de la responsabilitat. Com he explicat en el discurs, algú em va dir lúcidament: " a entrar a govern sempre hi sou a temps, el què no podeu far és marxar-ne a mig". A Esquerra, volem fer les coses ben fetes i amb responsabilitat.
Ara toca treballar, dialogar i arribar a acords per tirar endavant el poble. I això és el què farem els tres regidor d'Esquerra-AM Torelló.
[@more@]A continuació podeu llegir el discurs del portaveu d'Esquerra-AM, Jordi Casals i Prat.

"Alcalde, regidors i regidores, ciutadans i ciutadanes,

Primer de tot m'agradaria felicitar tots els regidors i regidores i a Miquel Franch per haver estat reelegit com a Alcalde de Torelló.

Igual que fa quatre anys, Miquel Franch ha estat elegit sols amb els vots del seu partit: el PSC, però a diferència d'aquella data, per majoria simple.
No ha canviat el nombre de forces polítiques que li han donat suport però sí que han canviat el nombre de vots, en aquest cas han disminuït de 9 a 7 regidors.
Aquests dos fets haurien de fer reflexionar a Miquel Franch i al PSC, perquè vol dir que amb quatre anys no han estat capaços de crear complicitats amb cap de les altres forces polítiques de Torelló, alhora que han perdut suport electoral.

ERC, en les darreres eleccions, ha aconseguit el que en dèiem durant la campanya crear el "tercer espai", obrint-nos pas entre el bipartidisme clàssic PSC-CiU o viceversa.
Els números ens diuen que podem ser decisius per formar majories, per incidir en la política municipal, però després de conversar tant amb PSC com amb CiU, hem decidit mantenir-nos a la oposició i incidir en la política municipal des d'allà.

Per què hem decidit això?
En el cas de CiU per no creure adient fer un tomb als resultats des d'un bon inici, donant l'alcaldia al partit no guanyador, amb l'existència de diferents discrepàncies de plantejaments, que ja vam constatar en els darrers quatre anys i que hem corroborat ara.

En el cas del PSC, ha estat clarament per manca de confiança en poder governar conjuntament.
I això ho diem després de valorar el recorregut dels darrers anys, on el PSC ha fet i ha desfet per voluntat pròpia, sense cap tipus de generositat vers els partits de l'oposició. Ni quan ERC va aprovar els pressupostos del 2005, el PSC ens va estendre la mà.

Sense confiança no hi pot haver complicitat, i sense complicitat no hi pot haver pacte.

L'altre dia un veí ja entrat en anys, que sovint m'atura i em posa al dia amb els seus anàlisis polítics, em va dir: "Casals, d'entrar-hi sempre hi sou a temps, però no us podeu permetre sortir-ne a mig".
Aquesta lúcida frase il.lustra perfectament perquè ERC, per unanimitat dels seus militants i simpatitzants, ha decidit mantenir-se fora de l'equip de govern, des de la responsabilitat de no formar un govern amb massa possibilitats de ser inestable.

Però el fet de no creure en aquests moments que fos possible un govern de coalició, no vol dir que vulguem un govern dèbil.
És per això que ERC posa la mà estesa a col.laborar amb l'equip de govern, des dels nostres principis polítics i programàtics, on la cohesió social ha de ser el pilar de les polítiques a Torelló, no sols a través de polítiques de benestar, sinó també en cultura, joventut, ciutadania, participació, educació, urbanisme i promoció econòmica.
ERC té voluntat de governar, però no a qualsevol preu ni de qualevol manera, estem disposats a incidir en la política municipal i l'acció de govern des de fora de l'equip de govern, des de la responsabilitat i amb un sentit constructiu sempre a favor de Torelló.
El nostre ha estat un vot a favor del projecte d'ERC, perquè hi creiem. És un vot a favor del diàleg, el treball i l’acord, a favor d'una política que situï al ciutadà com a element central i que treballi per una comunitat implicada, amb forts llaços solidaris i d'identitat compartida.

Esperem que una nova manera de fer política s’instal.li a Torelló.

Moltes gràcies a tothom."

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joan Puigcercós: Una majoria social per la sobirania

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya i conseller de Governació, Joan Puigcercós, va fer una conferència on va voler plasmar el full de ruta del sobiranisme català cap a la independència. He fet un escrit al meu bloc d'Esquerra : Per una majoria social per la sobirania També podeu llegir l'apunt de Saül Gordillo i us podeu baixar la conferència a la web d'Esquerra. [@more@]

Al Gore, ironies mediambientals

Albert (Al) Gore, és el típic membre d'una nissaga de l'èlit nord-americana que es dedica a la política, com el seu pare, que fou senador de Tenesse, si no vaig errat. Els Gore formen part de les elits liberals, que en llenguatge europeu diríem progressistes. Al Gore va estudiar a Harvard, Humanitats i alguna cosa d'Economia. Va ser present al Vietnam, però no armat amb un fusell sinó amb una màquina de retratar, va fer de periodista per l'Exèrcit. Diuen d'Al Gore que és intel.lectualment brillant. Doblement elit, doncs: elit social i elit intel.lectual. No és d'estranyar que no connectés amb la gent, durant els seus mandats de vice-president de Bill Clinton es van fer nombrosos acudits sobre Gore, ridiculitzant-lo. Al Gore forma part de l'ala més liberal dels Demòcrates, així que quan va voler fer el salt a la presidència va voler equilibrar aquest perfil liberal formant tàndem amb un falcó com Lieberman, alineat amb els sectors més afins als interessos est

El tripartit: "como cinco drogadittos que tumban a un tio mu fuerte"

Avui, després d'assistir tot el dia a una jornada molt interessant sobre el consum de la fulla de coca (ja en faré un post), organitzada per l'associació GASS, he acabat la jornada amb presència a Ràdio Ona , al programa Consistori, on amb la presència de regidors es fa un repàs setmanal de la política de Torelló. En el programa hem parlat de diferents temes com ara l'hotel d'entitats del Carrer Artesans, el tema sempre i lamentablement controvertit de Fira Natura , la reforma de les urgències comarcals (que crec que l'alcalde s'ha equivocat en les seves conclusions), la crisi que pateix el club de rol Chaos Monges, per manca de local (que no hi ha espais per deixar, regidora de Joventut?), entre d'altres. Al final, el presentador, Guillem Rico, ha donat pas a declaracions de conciutadans sobre el tripartit. Ben variades, a favor, en contra i d'altres que s'abstenien de contestar. M'ha sorprès la primera, la d'un Veí que amb un castellà anda